Förflytta dig till innehållet

President Zelenskyj borde få fredspriset

Åbo Underrättelsers logo

Ukraina. I dessa kristider fokuseras mycket av nyhetsinformationen i medierna på Putins brutala erövringskrig i Ukraina.

Det är ett krig som påminner om bibelberättelsen om David mot Goliat. Ryssland fick emellertid ingen lätt uppgift här.

I desperation verkar det nu som om Putin och Ryssland tar till allt grymmare metoder för att besegra Ukraina.

Den ukrainska armén har lyckats överraskande bra med hjälp av bland annat vapen från utlandet. Bakom denna framgång står inte minst president Zelenskyj.

I bakgrunden har han på ett skickligt och modigt sätt gett starkt stöd och inspiration till hela den ukrainska armén.

Han verkar ingjuta extra hopp och mod hos varje soldat. Dessutom har han dagligen i korta videoklipp informerat Ukraina och hela världen om krigssituationen i landet.

Zelenskyj kämpar med näbbar och klor för att befria sitt Ukraina från rysk imperialism, men han kämpar samtidigt för hela Europas demokratiska fri och rättigheter.

Han skulle också gärna vilja se Ukraina i EU. Jag anser att Zelenskyj därför borde tilldelas Nobels fredspris i år, 2022, i Oslo.

Nobelpriskommittén i Oslo borde i år också kunna dela ut ett extra Nobelpris. Ett Nobelpris till det ukrainska folket för deras heroiska motstånd och hjältemod under kriget.

Vore det möjligt?

C-G Pernbring
Helsingborg
Sverige

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter