Förflytta dig till innehållet

President Niinistö beslöt om mera försvarsmaterial till Ukraina – berättade när han senast avslöjar sin Natoståndpunkt

President Sauli Niinistö beslöt på torsdagen att Finland ska sända mer försvarsmaterielbistånd till Ukraina.

För att säkerställa att hjälpen når fram informeras det inte heller denna gång närmare om vad hjälpen innehåller, leveranssätt eller tidtabell.

I det ytterligare bistånd Finland bidragit med har både Ukrainas behov och försvarsmaktens resursläge beaktats.

Niinistö träffade på torsdagen riksdagens presidium, ordförandena för utrikesutskottet och försvarsutskottet, utrikesministern samt ledningen för de partier som valts till riksdagen.

Vid mötet diskuterades statsrådets redogörelse om förändringarna i säkerhetsmiljön samt stärkandet av säkerheten i Finland.

Niinistö tycker att gruppen nu har slutfört sitt arbete, som inleddes den 10 mars. Var han själv står i Natofrågan ville han inte avslöja ännu.

– Jag har sagt att jag kommer att berätta min ståndpunkt om ett eventuellt finländskt Natomedlemskap senast den 12 maj. Lägesbilden är densamma för alla. Vi framskrider planmässigt och tillsammans. Målet är klart: att garantera Finlands säkerhet under alla omständigheter, säger Niinistö i ett pressmeddelande.


Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter