Förflytta dig till innehållet

Premiär för Katedralskolans traditionsenliga musikal på tisdag – handlar om två rivaliserande gangstergäng

Musikalen har blivit en årlig tradition i Katedralskolan. På bilden övar eleverna inför årets pjäs I kobrans gap.


I år framställs pjäsen I kobrans gap som skrivits och regisserats av abiturienterna Ida Nikkanen, Elin Symes och Aare Kiviranta. Pjäsen handlar om två gangstergäng som är rivaler på grund av diverse missförstånd både inom gängen och mellan dem.
– Vi skrev pjäsen i våras och började öva i början av hösten. Vi hade alla lite egna idéer och visioner som vi sedan tillsammans satte ihop, berättar Nikkanen.
I musikalen ingår skådespelare, dansare och ett band. Danskoreografierna har eleverna själva gjort och sångerna i musikalen är coverlåtar, vars texter har ändrats för att passa handlingen.
– Engelska låtar har vi också översatt till svenska och sedan ändrat lite i texten. De som har solon har själva fixat sina texter och resten av sångerna har vi alla jobbat på tillsammans. Slutresultatet blev bra, säger Symes.

Elin Symes, Aare Kiviranta och Ida Nikkanen har fungerat som regissörer för årets musikal.


En utmaning har varit att få tiden att räcka till.
– Planeringsarbetet drog ut på tiden så vi fick lite bråttom med övningarna, säger Nikkanen.
Symes tillägger att en annan utmaning också varit att sätta ihop alla delar av pjäsen.
Jobbet med musikalen får eleverna till godo som en projektkurs i musik i skolan. Riikka Jutila som jobbar som lärare i finska och musik på gymnasiet har fungerat som handledare för kursen i flera år.
– Jag brukar ge frihet åt eleverna att jobba och skapa själva och hjälper sedan till där det behövs. Det är roligt att det finns intresse bland eleverna att ordna musikaler.
Till premiären, som äger rum på tisdag klockan 19 i Arbissalen, finns ännu lediga platser. Inträdet är fritt och alla är välkomna att se på pjäsen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter