Förflytta dig till innehållet

Pötsis veteraner slog Piffen – visade att gammal är äldst

Fredrik Lunden (i mitten) gjorde fyra av Piffens mål mot Pötsi. ÅU-foto


HK Pötsi som består av flertalet f.d. landslagsspelare och ligaspelare vann igen division 1 och har i ligakvalet likaså visat att man håller – åtminstone på hemmaplan.
Piffen lyckades vinna hemma i PIUG med uddamålet i den första omgången, men precis som PIF-tränaren Peter Söderlund förutspådde, blev det en knepig match i Britas i kväll. Pötsi vann med 25–20 (12–10) efter en stark försvarsinsats.
Rutinerade Valdar Noodla satte sju mål för sitt Pötsi i matchen där Piffen sköt bort sig i andra halvlek. PIF hade ledningen med 14–15 med en dryg kvart att spela, men efter Aleksa Veselinovics mål spikade Aki Kiviniemi och Tomi Kurppa i Pötsi-målet igen.

Pötsi starka på slutet

Sista kvarten gick 10–5 till hemmalaget.
– Vi spelade helt otroligt bra i försvaret och båda målvakterna var bra. Då vi faktiskt koncentrerade oss på att lira istället för andra saker funkade det bra. Vårt bredare och mera erfarna material avgjorde i dag, sade Pötsi-tränaren Kari-Petri Kallio.
Piffens Peter Söderlund medgav att Pötsis rutin avgjorde.
– Då vi inte gör mål från våra lägen blir det dubbelt så tungt. Vi lyckades inte med skyttet och mot ett erfaret lag går det då så här.

Akilles trea, Hangö sist

I och med att Akilles tidigare under dagen vunnit stort hemma i Borgå mot HC HIK med 41–28 blev det redan innan sista omgången klart att Pötsi och PIF gör upp om förstaplatsen i kvalserien medan Akilles slutar trea och HC HIK blir sist.
Samtliga lag i kvalserien får ansöka om ligalicens för säsongen 2019–20. Det är handbollförbundet som beslutar om ligastatus senare i vår.
Piffen avslutar kvalserien hemma i PIUG på tisdag mot Akilles.

HK Pötsi–PIF 25–20 (12–10)
Pötsi: Valdar Noodla 7, Tapio Tierala 3, Oskari Lehtonen 3, Toni Aalto 3, Olof Stenius 2, Arto Starck 2, Otto Reittilä 2, Tuomas Witikka 1, Antti Tuomola 1, Klaus Sarin 1.
PIF: Aleksa Veselinovic 7, Fredrik Lunden 4, Robin Mattsson 3, Jane Jancev 3, Joel Tunturi 1, Daniel Söderlund 1, Sebastian Fagerlund 1.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter