Förflytta dig till innehållet

Potatisprogram lockade folk till Houtskär – "Vi vill sätta Houtskär på kartan"

Temat för årets Matglädje var potatis. Foto: Susanne Essén


I lördags arrangerades evenemanget Matglädje i Houtskär för fjärde gången. Det fina vädret lockade folk från både när och fjärran till den gamla kommundelen.
– Vi hade bra med folk och som oftast på Houtskär var det soligt och regnfritt. Det var riktigt lyckat, säger Therese Skaag, företagare i Näsby gästhamn och en av dem som var med och arrangerade evenemanget.

Traktorkavalkad. Foto: Susanne Essén


Evenemanget ordnas varannat år, med syftet är att få fler att upptäcka Houtskär. Enligt Skaag kom besökarna i huvudsak från Åbo och Åboland, men det fanns också mer långväga gäster.
– Vi vill sätta Houtskär på kartan. Det kan vara ett stort steg att ta färjan ut hit om man inte har varit här förr, och då är det bra att ha något form av dragplåster som lockar besökare.
Temat för årets upplaga av Matglädje var potatis, vilket syntes i programmet på flera sätt. Bland annat släpptes en bok med namnet Potatisboken, som till största del skrivits av Houtskärsbon Cynthia Brunow och sammanställts av Pro Houtskär och Kulturgillet. Man kunde också smaka på traditionsrätten pärongröt.

Under Matglädje serverades bland annat pärongröt, det vill säga potatisgröt. Foto: Susanne Essén


Enligt Skaag är Matglädje årets största händelse i Houtskär. Sammanlagt har 30–40 personer varit involverade på något sätt i årets evenemang, som ordnades som samarbete mellan privatpersoner, företagare och olika föreningar.

På Smakgatan kunde man köpa lokalt mathantverk. Foto: Susanne Essén

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter