Förflytta dig till innehållet

Poststrejken kan snart vara slut – parterna har funnit en lösning på konflikten

Foto: Ari Sundberg/SPT


På onsdag morgon klockan 10 ska parterna i konflikten ge besked om huruvida de går med på medlingsbudet.

Post- och logistikunionen PAU och servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har kommit överens om ett nytt kollektivavtal. I avtalsutkastet ingår även ett förslag på hur man ska lösa konflikten som gäller de cirka 700 paketsorterare som varit den hårdaste nöten att knäcka.
Förhandlingarna pågick under tisdagskvällen vid riksförlikningsmannens kansli och vid 20.30-tiden på kvällen steg PAU:s ordförande Heidi Nieminen och Paltas vd Tuomas Aarto fram inför tv-kamerorna för att redogöra för förhandlingarna.
– Vi har i dag gått igenom paketsorterarnas situation och vi har hittat en lösning som vi nu ska ta till beslut i vår styrelse, säger Nieminen.
Nieminen säger att hon tror att styrelsen kommer att godta förslaget.
– Själva kollektivavtalet blev klart under veckoslutet men har justerats lite i dag. Lösningen för paketsorterarna blev klart i dag, säger Aarto.
Både Nieminen och Aarto säger att det nu är upp till respektive organisations styrelse att ta ställning till avtalsutkastet. De ville på tisdagen inte desto närmare berätta om innehållet.
Parterna ska meddela riksförlikningsmannen om sitt beslut på onsdag morgon klockan 10.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter