Förflytta dig till innehållet

Postens svar till Christer Friis

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Tack för att ni tog kontakt!

LÄS OCKSÅ


Posti planerar inte att införa varannandagsutdelning i Åbo skärgård eller dess närområden.
Vi planerar i stället att införa varannandagsutdelning i Åboregionen i mars 2023. Vi informerar postmottagarna med meddelanden som delas ut till hemmen i februari. Vi publicerade ett meddelande om detta på vår webbplats den 2 december 2022 (på finska), och vi berättar om varannandagsutdelningen på Postis webbplats https://www.posti.fi/postutdelningen.

Vad gäller Postis ansvar för utdelningen i glesbygder är brev och kort som är försedda med frimärke försändelser som omfattas av de samhällsomfattande tjänsterna, vilket innebär att Posti enligt lag ansvarar för att dela ut dem. För närvarande har Posti enligt postlagen skyldighet att i områden utanför tidigutdelningsområdena dela ut och samla in brevförsändelser som omfattas av de samhällsomfattande tjänsterna fem vardagar i veckan.

Utdelningen av dagstidningar och tidskrifter samt reklam omfattas inte av den skyldighet att leverera samhällsomfattande tjänster som föreskrivs i postlagen, utan verksamheten är en helt kommersiell affärsverksamhet som drivs på marknadens villkor. Dessa produkter delas ut i enlighet med ett tidschema som avtalats med avsändarna.

Posti stöder regeringens förslag om införande av ett tidsbestämt statsstöd för utdelning av dagstidningar i glesbygder där det inte finns tidigutdelning av prenumererade tidningar som bedrivs på kommersiella villkor.
Med vänlig hälsning,

Hannu Riihimäki
regionchef för produktionen
i sydvästra Finland
Posti

Dela artikeln

En kommentar: “Postens svar till Christer Friis

 1. Christer Friis skrev

  Hannu Riihimäki, tack för ditt svar.
  Tyvärr fick jag inget svar på varför posten avslutar distributionen av Lehtipistes lösnummer tidskrifter.
  Citat ur epost som Lehtipiste skickat: ”Posti siirtyy 1.1.2023 vuoropäiväjakeluun, jonka takia he ovat irtisanoneet kuljetussopimuksensa Lehtipisteen kanssa lehtituotteiden päivittäisen toimittamisen osalta.” citat slut.
  I Ert svar berör Ni inte denna fråga, detta betyder att försäljningen av tidskrifters lösnummer upphör bl.a i Korpo och Houtskär samt i vissa delar på Kimitoön.
  Posten har kommit med två budskap, vilket är riktigt.
  Nyårs hälsning
  Christer Friis

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter