Förflytta dig till innehållet

Post- och logistikunionens strejk avslutas — de anställda återvänder till sina arbeten

ÅU-foto


Post- och logistikunionen PAU meddelar att poststrejken är avslutad.
PAU har fått en tilläggsutredning till kommun- och ägarstyrningsminister Sirpa Paateros (SDP) önskemål om en timeout. Utifrån den kan PAU avbryta strejken tills vidare.
PAU förutsätter att Posten förflyttar sorteringspersonalen på Paket- och näthandelsgruppen tillbaka till Posti Ab så att avtalsförhandlingarna kan återupptas från tomt bord.
De anställda återvänder till jobbet så fort som möjligt.
Ägarstyrningsminister Sirpa Paatero (SDP) meddelade under tisdagen att Posten tar en paus i kollektivavtalsfrågan och att chefslönerna ska synas. Hon ska träffa Postens ledning inom kort, och diskutera framtiden.
Enligt Paatero måste man visa förståelse för att Posten är i kris. Allt färre skickar brev, vilket påverkar rörelseresultatet och Postens verksamhetsförutsättningar.

Drastiskt lägre löner hotade

Fackets strejk var ett svar på arbetsgivarens planer på ett försämrat kollektivavtal och drastiskt lägre löner för cirka 700 anställda. Det nya kollektivavtalet ska träda träda i kraft den 1 november 2019.
Posten har klarat av att hantera majoriteten av alla försändelser med hjälp av chefsinsatser och personal från bemanningsföretag, uppger Posten. Enligt bolaget kan en liten mängd paket, brev och tidningar fördröjas med ett dygn.
ÅU/SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter