Förflytta dig till innehållet

Pori Jazz ställs in för andra året i rad – både årets och fjolårets biljetter gäller även nästa år

Arkiv/Ari Sundberg
Pori Jazz har tidigare somrar samlat tiotusentals jazzfantaster till Björneborg. År 2019 deltog sammanlagt 69 000 personer i evenemanget.

Den årliga jazzmusikfestivalen Pori Jazz ställs in på grund av osäkerheten kring coronaläget, meddelar arrangörerna.

Festvialen skulle ursprungligen ordnas den 9-17 juli i Björneborg.

Arrangörerna anser att den information som i nuläget finns tillgänglig om myndigheternas coronabegränsningar i sommar är för knapphändig, och därmed vågar man inte gå vidare i planeringen av en nio dagars festival.

I stället för festivalen kommer ändå ett mindre musikevenemang att ordnas i sommar. Musikevenemanget består av en konsertserie, och evenemanget ordnas den 15-17 juli.

Arrangörerna hoppas att så många som möjligt av dem som redan köpt en biljett till sommarens festival väljer att spara den till nästa år, eftersom det är ekonomiskt svårt för föreningen att för andra året i rad ställa in festivalen.

Både årets och fjolårets biljetter går automatiskt att använda vid festivalen 2022. Dessutom utlovar arrangörerna en liten överraskning till alla dem som sparar sin biljett.

Om man däremot inte vill spara sin biljett bör man fylla i en blankett på evenemangets webbplats senast den 30 juni för att få sina pengar tillbaka.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter