Förflytta dig till innehållet

Populärt vinterbad i Lundo får nya ägare

Privat
två män
Samuli Taskila och Topias Syrjälä driver nu Villa Järvelä i Lundo, ett av regionens många vinterbad.

Samuli Taskila och Topias Syrjälä har köpt Villa Järvelä, det populära vinterbadet i Lundo som i vintras kunde ha upp till 300 kunder varje dag.

Köpet skedde för ett par veckor sedan.

Flera orsaker ligger bakom beslutet.

– Det är en väldigt fin plats och ett välskött företag. Vi vill fortsätta utveckla platsen och tillgången till vinterbad i Åboregionen, säger Taskila som också fortsätter sitt arbete som advokat.

Han driver inga andra vinterbadsföretag – men badandet har varit en kär hobby för honom i tio år. Under den tiden har han också varit en flitig besökare på Villa Järvelä.

Verksamheten fortsätter som vanligt tillsvidare men i sommar planerar man att börja hyra ut roddbåtar och terrängcyklar.

”Kanske dags att göra annat”

Jenny Lipponen, som har drivit företaget med maken Markku, säger att det föll sig ganska naturligt att sälja nu och att ingen dramatik ligger bakom beslutet.

– Vi har hållit på med det i lite över 10 år nu, det är kanske dags att göra något annat. Coronatiden var ganska tuff också, då började vi fundera på att kanske göra något annat emellan.

Villa Järvelä är populärt och välbesökt men fick också lite kritik i vintras, då en del personer tyckte att det blev lite väl trångt där.

– Då vi började så kände vi alla kunder, nu är det så mycket folk att man inte får samma kontakt, kommenterar Lipponen.

Hon avslöjar inte alla framtidsplaner i det här skedet – men bland annat kommer hon att ta en högre högskoleexamen i konst och ställa ut sina verk i Kaarinatalo i augusti.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter