Förflytta dig till innehållet

Popup-ungdomsgården i Hansa en succé – verksamheten fortsätter åtminstone fram till nästa sommar

Popup-ungdomsgården finns i källarvåningen i hörnet av Kristinegatan och Eriksgatan. Ungdomslokalen är öppen varje vardag 14 – 20.45. Foto: Monica Forssell


En lugn kväll kan popup-ungdomslokalen i Hansakvarteret ha 80 – 100 besökare. En livligare kväll uppemot 200.
Det berättar Åbo stads ungdomsledare Piia Hänninen och Vesa Pohjola när ÅU tittar in i den rätt kala källarsalen med bland annat biljardbord och soffor i hörnet av Eriksgatan och Kristinegatan.

Vesa Pohjola och Piia Hänninen, intygar att ungdomsgården absolut behövs. Foto: Monica Forssell


Att den tillfälliga ungdomsgården i Hansakvarteret får fortsätta åtminstone i höst och nästa vår är något som både ungdomsledare och unga gläds över.
– Men kan du se till att vi vår fler playstationstationer hit? undrar en kille i 15-årsåldern. Det blir lätt kö med så många på plats samtidigt.
I fjol hade popup-ungdomsgården nästan 13 000 besök. Det är mer än vad både Runosbackens och Kråkkärrets ungdomsgårdar hade år 2017.
Kråkkärrets ungdomsgård hade drygt 11 000 besök och Runosbackens knappt 10 000.

Ett år i sänder

Åbo stad samarbetar med Turun NMKY, det vill säga Kristliga föreningen för unga män i Åbo samt Hansakvarteret kring verksamheten.
För hösten och nästa vår har Åbo stad reserverat 60 000 euro.
– Hur det blir efter det vet vi inte ännu, säger Jaana Petäjoki vid Åbo stads ungdomsservice.
En förutsättning för att popup-verksamheten för unga ska kunna fortsätta i Hansakvarteret är att staden har en lämplig samarbetspartner, som till exempel NMKY, och att beslutsfattarna beviljar pengar för verksamheten.

Demonstration för ungdomsgården i våras

Bland ungdomarna upplevs ungdomsgården i Hansakvarteret som mycket viktig och i våras ordnades en demonstration till förmån för ungdomsgården.
Stadens ungdomsnämnd har bett om en redogörelse gällande verksamheten och behandlar en rapport om läget på sitt möte på torsdagen.
Ungdomsgården i Hansa är öppen alla vardagar klockan 14 – 20.45.

Monica Forssell
040 – 860 3961/monica.forssell@aumedia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter