Förflytta dig till innehållet

Politiker vill ha baracker som tillfällig tillflykt för Åboskolor

I S:t Karins har eleverna i den svenska skolan i Hovirinta tvingats ty sig till baracker på grund av problem med inomhusluften på skolan. Foto: Monica Forssell


Fullmäktigeledamot Jaakko Lindfors (Vf) har gjort en fullmäktigemotion som 17 andra ledamöter också har skrivit under, där de kräver att Åbo stad utreder möjligheten att skaffa baracker för stadens enheter inom fostran och utbildning. De undertecknade menar att det behövs baracker som tillfälliga lokaler när fastigheterna renoveras.
De anser att egna baracker skulle underlätta sökandet efter tillfälliga lokaler inför renoveringsprojekt. I fullmäktigemotionen lyfts det fram att Åbo har många renoveringsprojekt på kommande och därför krävs det tillräckligt många säkra och hälsosamma, tillfälliga lokaler för barn och unga och personalen.
En fullmäktigemotion är ett initiativ som kommer från fullmäktigeledamöter. Motionerna går till behandling i stadsstyrelsen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter