Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: En allvarligt skadad i knivdåd i Åbo centrum

Lucas Ekblad
Våldsdådet skedde i närheten av Lilltorget och hörnet till Brahegatan. En stund senare på tisdagskvällen fanns inga polisbilar längre kvar, trots den stora operationen en stund tidigare.

En person har skadats i ett knivdåd vid 18-tiden på Brahegatan, i hörnet av Lilltorget i Åbo på tisdagen. Offret fick allvarliga skador och har förts till sjukhus.

Polisen bekräftar att man gripit en person i samband med händelsen. Situationen är nu över och det föreligger ingen fara för allmänheten.

Kommissarie Joonas Tikka säger till tidningen Turun Sanomat att gärningspersonen greps snabbt. En av tidningens reportrar bevittnade gripandet av en person i korsningen av Eriksgatan och Brahegatan, och personen ska ha gjort motstånd i situationen.

Från polisens situationscentral bekräftar man att endast en person utsattes för knivdådet. Till en början befarades flera personer ha skadats i skeendet.

Den gripna personen misstänks för tillfället för dråpförsök. Polisen informerar mer i fallet tidigast på onsdagen.

stadsbild av torgLucas Ekblad
Lilltorget en stund senare. Vid nittontiden syntes inte längre spår av det stora polispådraget efter våldsdådet vid Lilltorget och Brahegatan i Åbo på tisdagskvällen.

Uppdaterad 19.22 med citat från polisen, rubriken ändrad

Uppdaterad 18.57 med den senaste informationen från polisen. Tidigare nämndes flera skadade, polisen bekräftade senare att det rör sig om endast ett offer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter