Förflytta dig till innehållet

Polisen vill hitta hyresskojare – har också gjort förfrågningar om bostäder i Åbo

Två bilder av misstänkt skojare

Polisen har undantagsvis publicerat bilder på den misstänkta, för att på så viss stoppa mannen från att lura fler människor. Han uppges också ha en kvinnlig brottskumpan. Foto: Polisen


Polisen spanar efter en man som misstänks för flera fall av hyresskojeri. Mannen har varit aktiv på Facebook, där han har uppgett att han är en spanjor som vill hyra ut en bostad han äger i Finland.
Mannen har använt sig av falska personuppgifter då han själv har hyrt lägenheter, bland annat i bostadshotell. Sedan har han bums hyrt vidare bostäderna och då begärt en kontantbetalning på 1 000–2 000 euro.
När mannen har fått sina pengar har han försvunnit samt raderat sitt Facebook-konto.
– Helsingforspolisen har registrerat brottsanmälningar om fyra fall i april-maj, säger kriminalkommissarie Hannu Kortelainen.
Enligt polisen har mannen gjort förfrågningar om bostäder i Åbo, Tammerfors och Helsingfors. Han har använt sig av olika namn då han har kontaktat människor.
Polisen publicerar undantagsvis bilder på den misstänkta, för att på så viss stoppa mannen från att lura fler människor. Han uppges också ha en kvinnlig brottskumpan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter