Förflytta dig till innehållet

Polisen vill ha tips om husbrand på Kimitoön

Brandteknikerna inleder arbetet med reda ut brandorsaken på lördagen. Den som har information som polisen kan ha nytta av ska ta kontakt med polisen. Foto: Adrienne Westerback


Ett gammalt arbetarhus på Tallkullavägen i närheten av Björkboda låsfabrik totalförstördes i en brand sent på torsdagskvällen.
Polisen inleder i dag undersökningar på brandplatsen.
Enligt kriminalöverkonstapel Thomas Westerholm hade det cirka 300 kvadratmeter stora huset stått tomt i tre år och elektriciteten var frånkopplad.
Elden hann sprida sig till ett närbeläget skogsområde innan brandkåren fick läget under kontroll. Enligt jourhavande brandmästare Markus Rautio fanns det risk för att elden också kunde ha spridit sig till andra hus i närheten.
Nödcentralen fick larm om branden vid 22-tiden.
-Huset stod i full låga när vi kom till platsen och gick inte att rädda. Släckningsarbetena pågick till klockan 04.00 på fredagsmorgonen.
Enligt Rautio ska människor tidvis ha vistats i det obebodda huset.
– Vi har fått veta att barnröster hörts från huset under dagen, men det är för tidigt för att säga om de har haft någon del i branden.
Ingen skadades i branden.
Polisen uppmanar alla som känner till något om orsakerna till branden att ta kontakt på telefonnummer 029 5417321.

Övergivet arbetarbostadshus i Björkboda brann ner – branden spred sig till skogsområde

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter