Förflytta dig till innehållet

Polisen vill ha tips om de döda havsörnarna i Rimito

De två döda havsörnarna som hittades i Rimito i lördags blir ett fall för polisen. Polisen i sydvästra Finland ber allmänheten om eventuella observationer och annan information gällande örnarna.

Enligt den information polisen fått var det en fiskare som hittade de döda havsörnarna i strandvattnet i närheten av Stora Majsor (Iso Maisaari på finska) mitt på dagen.

Polisen har skickat fåglarna till Livsmedelsverket för undersökning. Först efter resultaten klarnar dödsorsaken, alltså om örnarna är skjutna eller om de dött av andra orsaker.

– Havsörnen är enligt naturskyddslagen fridlyst i Finland. Just nu utreds fallet som naturskyddsbrott, men brottsrubriceringen kan ändras och preciseras då förundersökningen framskrider, säger kriminalkommissarie Riikka Laaksonen i ett pressmeddelande från polisen.

Enligt ÅU:s tidigare uppgifter hade den ena av havsörnarna ringmärkts i Estland 1999.

Polisen tar emot tips om de döda örnarna på e-postadressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.f eller på WhatsApp/sms på telefonnummer 050 411 7655.

Uppdatering 20.4 kl 14.48: Det svenska namnet Stora Majsor har lagts till.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter