Förflytta dig till innehållet

Polisen varnar: Se upp för tjuvar som hittar på svepskäl för att försöka ta sig in i hos äldre

Arkiv/Ari Sundberg
bil
Speciellt äldre varnas för personer som försöker ta sig in i bostaden av olika orsaker för att stjäla.

Polisen i Västra Nyland har på kort tid fått kännedom om minst fem olika fall där en man och en kvinna under olika förevändningar har lyckats ta sig in hos äldre personer. De objudna gästerna har stulit bankkort och pengar.

Påstått sig sälja hantverk

Mannen och kvinnan som kommit objudna har bland annat sagt sig sälja pannlappar eller annat hantverk. Ibland har de angett diabetes som orsak och bett om att få en smörgås för att inte må dåligt.

En förevändning har också varit att mannen och kvinnan, i det de påstår sig vara studerande inom hälsovården, vill göra en intervju.

Oavsett förevändning, när den äldre har fokuserat på den ena av dem, har den andra lyckats stjäla både bankkort och i vissa fall kontanter.

Tjuvarna har också lyckats ta ut pengar med de stulna bankkorten.

Utreds som stöld

− Polisen har fått kännedom om sådana här fall i Sjundeå, Lojo, Esbo och Kyrkslätt. Alla de här fallen utreds som stöld, säger kriminalöverkonstapel Juuso Siren.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter