Förflytta dig till innehållet

Polisen: Unga lägger sig på skoj ner framför långtradare i Nådendal

Bild från ÅU-artikel 2016, då liknande problem diskuterades. Nestes terminalchef Jouni Setälä och överkonstapel Simo Savioja diskuterar de farliga lekarna som försiggår framför tankbilarna på Nesteentie strax utanför oljerraffinaderiet. Foto: J-O Edberg

Polisen går nu ut med en vädjan till unga och deras föräldrar i Nådendal och Reso.

Skälet, uppger polisen, är att man flera gånger i år tvingats rycka ut till Nesteentie i Nådendal efter att man larmats om att ynglingar utsatt sig för fara där.

Polisen säger att vägen, som leder till Nestes raffinaderi, är en populär plats för unga med mopeder. En del ska ha sportat med att köra farligt framför långtradare på väg till eller från raffinaderiet.

Ett nytt fenomen, uppger polisen, är att unga lägger sig ner på vägen för att i sista stund hoppa ner i diket när en långtradare kommer körande.

LÄS OCKSÅ:

Polisen betonar att en tiotals ton tung långtradare inte kan stanna snabbt.

– I bästa fall hittar vi ”mopedtrixaren” eller den unga som ligger på vägen, och kan bära hem hen och förklara livets grundprinciper för den unga och föräldrarna, konstaterar polisen.

– I värsta blir vår sorgliga uppgift att leverera ett tragiskt besked till ynglingens hem.

Polisen uppmanar alla föräldrar i Nådendal och Reso att hålla koll på vad barnen sysslar med på fritiden.

Samtidigt betonar man att alla unga i trakten förstås inte sysslar med dylikt, och att man i de flesta familjer antagligen diskuterar sådant.

Vid raffinaderiet har denna vecka pågått ett driftstopp, och mängden tung trafik på Nesteentie har varit större än vanligt, enligt polisen.

[mapsmarker marker=”102″]

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter