Förflytta dig till innehållet

Polisen stoppade berusade och drogade bilister – i det värsta fallet var föraren påverkad av tre olika narkotika

Polisens rapport om nyårsnattens trafik i Egentliga Finland är igen dyster läsning.
Den första påverkade bilisten greps klockan 21.25 på nyårsafton på Muntersgatan i Runosbacken. Den 1997 födda mannen blåste noll i alkometern, men testade positivt för cannabis, amfetamin och kokain. Polisen hittade också en liten mängd narkotika i hans bil.
Strax efter midnatt fick polisen en rapport om en avkörning i Masku. När patrullen kom till platsen hade föraren smitit från platsen. En polishund fick upp ett spår, och föraren greps ungefär två kilometer från olycksplatsen. Den 1988 födda mannen blåste 0,93 mg/l i alkometern, klart över gränsen för grovt rattfylleri, 0,53 mg/l.
Klockan 1.15 observerade en polispatrull en bilist som körde osäkert på Raisiontie i Reso. Bilen stoppades och föraren, en 1952 född man, blåste 1,09 mg/l, så också han misstänks för grovt rattfylleri.
I Nådendal stoppade polisen en bilist klockan 1.40 i stadens centrum. Den 2000 födda mannen blåste 1,31 promille och testade dessutom positivt för amfetamin.
Strax före klockan tre på natten stoppades en bil på Otto Korhonens gata i Åbo. Den 1984 födda mannen blåste 0,63 mg/l, med andra ord grov rattfylla. Den körkortslösa mannen var dessutom påverkad av både cannabis och amfetamin.
Sista fallet i polisens rapport är från Auragatan i Åbo, klockan 4.20. Då reagerade polisen på en personbil som stod parkerad på en taxiplats. Bilen åkte iväg men stoppades. Föraren, en 1995 född man, misstänks för grovt rattfylleri, eftersom han blåste 0,68 mg/l.
 
LÄS OCKSÅ:
Hektisk nyårsnatt hos brandkår och polis i övriga Finland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *