Förflytta dig till innehållet

Polisen söker två barn i tioårsåldern i samband med torsdagens hotande brand på Kaskisgatan i Åbo

Polisen tittar på platsen där fettkanistern stod tillsammans med Toimistos ägare Erno Markula. Foto: Emma Strömberg


Branden på Kaskisgatan 3 i torsdags, som drabbade ett trähus på bar Toimistos innergård bredvid Kaskenlinna-huset, är föremål för en brottsutredning.
Polisen misstänker att branden är anlagd.
Med hjälp av övervakningskameror har polisen klarlagt att två ungefär tioåriga barn befann sig på platsen när branden började.
Barnen har haft på sig följande:

  • Barn 1 hade en vit slokhatt, en jacka som är blå upptill och med en svart eller grå nedre del, jeans, en blå ryggsäck med bokstäverna WA, svarta Nike-skor med vit botten.
  • Barn 2 hade på sig en svartgrå tubhalsduk, en svart tröja med huva och på den en grå väst, en blå ryggsäck av märket Haglöfs med en reflex i ett rött snöre, mörka fingervantar, mörka eller blå byxor, svarta eller grå skor med vit botten.

Polisen ber att den som känner igen barnen utifrån dessa uppgifter, eller som vet något om händelsen, tar kontakt via e-postadressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller på Whatsappnumret 050 411 7655.
Förundersökningen pågår och polisen informerar enligt behov.
Branden på Kaskisgatan kunde släckas snabbt tack vare att människor på plats inledde släckningsarbetet redan innan brandkåren var på plats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter