Förflytta dig till innehållet

Polisen släpper två personer som häktats i anslutning till knivattacken

Polisen i Sydvästra Finland frisläppte idag två personer som häktats misstänkta för medhjälp till knivattacken i Åbo den 18 augusti.

De hade häktats förra veckan enligt den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta för två mord och två mordförsök begångna i terroristiskt syfte. Därför skulle de ha nya häktningsförhandlingar inom en vecka. De skulle ha skett idag på morgonen, men de annullerades.

För tillfället sitter två personer häktade för attacken i Åbo: den huvudmisstänkta Abderrahman Bounanane (han hade tidigare ljugit om sin identitet) och Mohamed Bakier, båda på sannolika skäl misstänkta för två mord och åtta mordförsök begångna i terroristiskt syfte.

Förutom Bounanane (som tidigare uppgett efternamnet Mechkah) och Bakier greps tre andra marockaner misstänkta för medhjälp till dådet kort efter attacken. En släpptes innan han skulle ha häktats och de som frisläpptes idag tisdag, är de två andra.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter