Förflytta dig till innehållet

Polisen nystar i gammalt mord – mannen försvann i Helsingfors men hittades nersänkt i vattnet utanför Rimito

Polisen
en man
Johann Willem Hägerström försvann år 2004. Hans kropp hittades i vattnet utanför Rimito.

Centralkriminalpolisen har aktivt börjat utreda mordet på Johann Willem Hägerström igen. Hägerström försvann i Helsingfors den 21 oktober 2004.

Hägerström hittades död i Egentliga Finland den 22 juli 2005, alltså nästan ett år efter försvinnandet. Fyndplatsen är sundet Kirveenrauma utanför Rimito i Nådendals skärgård.

Hägerström hade sänkts ner i vattnet och polisen misstänker att han blev mördad.

Som stöd för sin utredning behöver polisen information och iakttagelser om försvinnandet hösten 2004.

Den sista säkra iakttagelsen av Hägerström gjordes på Museigatan i centrala Helsingfors vid tolvtiden den 21 oktober 2004.

Den dag han försvann rörde sig Hägerström med en grå Smart-personbil. Bilen hittades cirka en vecka efter försvinnandet på Barnklinikens parkeringsplats i Helsingfors.

Innan Hägerström försvann sysslade han med olika slags affärer i Finland och utomlands.

Trots att det är länge sedan Hägerström försvann ber polisen personer som vet någonting eller har iakttagelser om fallet Hägerström ringa numret 050 456 4903 eller skicka e-post till adressen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Även om polisen redan fått uppgifterna ber man den som lämnade dem göra det på nytt.

– Någon eller några vet vad Johann Hägerström råkade ut för och hur han hamnade i vattnet utanför Åbo. Jag betonar att information och iakttagelser som allmänheten har är mycket viktiga för att brottet ska kunna lösas, säger förundersökningsledaren, kriminalinspektör Aki Lahtinen.

Då Hägerström försvann hade han en Sony Ericsson P900 kameratelefon och på ett finger den adliga släkten Stubbes sigillring. Både telefonen och ringen är fortfarande försvunna.

en ringPressbild
Adlig sigillring. Den här bar den försvunne mannen på, men ringen har aldrig hittats igen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter