Förflytta dig till innehållet

Polisen kallades till S:t Olofsskolan i måndags – två elever i slagsmål

Arkiv/Robin Sjöstrand
man framför skolhus
Rektor Christer Karlsson var inte själv i skolan i måndags, men säger att lagen kräver att skolan kallar på polis om det uppstår bråk mellan elever.

S:t Olofsskolans rektor Christer Karlsson bekräftar att polisen kallades till S:t Olofsskolan i Åbo i måndags.

– Jag var inte själv i skolan, men det var lite problem mellan två elever och det blev slagsmål mellan dem. Det handlade om något som hade hänt på fritiden, men som ledde till ett bråk mellan dem också i skolan på måndagen. Det var inte frågan om något större.

Lagen kräver att skolan kallar på polis

Karlsson betonar att skolan enligt nuvarande lagstiftning är skyldig att alltid kalla på polis om det uppstår slagsmål i en skola.

– Det händer i alla skolor, men är väldigt ovanligt i S:t Olofsskolan. Jag minns inte att vi tidigare skulle ha behövt göra det under min tid i skolan, säger han.

Skolan diskuterar också med de inblandade och de klasskamrater som eventuellt berörs.

Kan bli aktuellt också i framtiden

– I och med att alla lagar har förändrats kommer det säkert att bli aktuellt att tillkalla polis också i framtiden, även om det inte är frågan om några större händelser, säger han.

I övrigt har hösten i S:t Olofsskolans tillfälliga skolhus gått bra, säger Karlsson.

– I början hade vi nätproblem, som vi nu har fått lösta. Allt löper bra. Det enda är att vi inte har en gymnastiksal i den här byggnaden, utan eleverna måste gå till den.

Hur länge S:t Olofsskolan ska hålla till i de tillfälliga lokalerna vet Karlsson inte ännu.

– Det blir kanske 3–5 år, beroende på hur länge rivningen av det gamla skolhuset tar och på den politiska beslutsprocessen.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter