Förflytta dig till innehållet

Polisen jagade drogpåverkad och körkortslös bilist i närheten av Mylly

En polisuniform

Klockan 10.15 på fredagsförmiddagen larmades nödcentralen om en personbil som körde svajigt i Reso. Föraren var på väg att krocka med en bil som kom körande i motsatt fil.
En polispatrull satte iväg efter bilen och försökte stanna den vid Sarkamaantie, i närheten av köpcentret Mylly. Då tog föraren till flykten.
Bilen for iväg i 80 kilometer i timmen, på ett område där de högsta tillåtna hastigheterna är 30 och 40 kilometer i timmen.
Föraren körde bland annat in på fel sida av refugen på Kuloistentie och fortsatte mot mötande trafik. Till slut svängde bilen in på en egnahemshusgård på Suopursunkatu.
Bilen stannade efter att föraren kört in i garageknuten.
Ut steg tre personer, som polisen tog fast. Föraren visade sig vara påverkad av amfetamin och saknade dessutom körkort. Polisen hittade droger, en miniatyrpistol och patroner i bilen.
Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri, drogbrott, vapenbrott och framförande av fordon utan tillstånd.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter