Förflytta dig till innehållet

Polisen har kommit vidare i utredningen av våldsdådet i Perno – den misstänkta gärningsmannen bland de skadade

Polisen har fortsatt utreda fredagskvällens allvarliga vålsdåd i Perno i Åbo. Tre personer skadades efter att ha träffats av ett eggvapen i dådet.

LÄS OCKSÅ

Den misstänkta gärningsmannen är en av de skadade. Enligt polisens uppgifter svävar ingen av de inblandade i livsfara. Det råder ingen brottsmisstanke gällande de skador som den misstänkta mannen i 50-årsåldern ådragit sig.

De båda offren är också män i åldern 40–60 år. Offren valdes ut slumpmässigt och den misstänkta kände enligt polisens uppfattning inte offren sedan tidigare. Våldsdådet vart inte avsiktligt riktat mot just dem.

– Enligt de uppgifter vi har för tillfället valdes offren ut helt slumpmässigt, konstaterar jourhavande utredningsledare, kriminalkonstapel Tuomas Kuurre i polisens pressmeddelande.

Polisen begärde den misstänkta mannen häktad och jourhavande tingsrätten beviljade begäran under under söndagen.

Ärendet utreds som två fall av dråpförsök. Polisen går i det här skedet inte ut med närmare information om tillhygget som användes.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter