Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Polisen grep man som kan ha varit med om misslyckat värdetransportrån i Åbo 2002

Bild på skåpbil och beväpnade skurkar

Brottslingarna fick inget byte och flydde från platsen i en skåpbil. Foto: Polisen


Egentliga Finlands tingsrätt har häktat en man på sannolika grunder misstänkt för delaktighet i det misslyckade värdetransportrånet vid Prisma vid Gamla Tammerforsvägen i Åbo år 2002.
Den häktade misstänks för grovt försök till rån och två fall av mordförsök, enligt polisens pressmeddelande. Mannen, som bor i huvudstadsregionen, är född i mitten av 1970-talet. Han misstänks höra till en organiserad kriminell liga.
Polisen kom mannen på spåren som ett resultat av traditionellt polisarbete och genom att kombinera gammal och ny information, enligt pressmeddelandet.
Utredningen av fallet återupptogs i våras, varefter polisen har fått nästan tjugo helt nya tips. Polisen sänder ett tack till alla som bidragit med ny, värdefull information.
Attacken mot värdetransporten på Prismas p-plats är exceptionell i finsk brottshistoria. I det välplanerade och professionella brottet utsattes både poliser och utomstående för stor fara.
Bränd skåpbil i skog

Skurkarnas brända Chevrolet-skåpbil hittades senare. Foto: Polisen


Det var den 5 augusti 2002 som fyra eller fem maskerade män, beväpnade med automatvapen, försökte bryta sig in i ett värdetransportfordon. Försöket misslyckades och brottslingarna flydde från platsen i sin skåpbil.
En polispatrull mötte rånarna på Magnus Tavasts gata och tog upp jakten. Under flykten sköt rånarna mot polisen och strödde ut farthinder i form av vassa föremål från flyktbilen.
Skåpbilen hittades senare brunnen vid motionsbanan i närheten av Hästgatan.
Av utredningstekniska skäl informerar polisen inte mer i det här skedet. Polisen tar ändå fortsättningsvis emot fler tips om brottet: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller 050-456 2243.
25.10 kl 14.40: Nyheten kompletterad.

Dela artikeln

En kommentar: “UPPDATERAD: Polisen grep man som kan ha varit med om misslyckat värdetransportrån i Åbo 2002

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter