Förflytta dig till innehållet

Polisen gör framsteg i utredningen av Österbybranden i Pargas

I branden på Österbyvägen 9 omkom en 20-årig Pargasbo. Polisen utreder fallet som dråp och sabotage. ÅU-foto


Polisen fortsätter utreda branden på Österbyvägen 9 i Pargas den 27 oktober. I eldsvådan omkom en ortsbo född 1997. Polisen misstänker att branden var anlagd och fallet utreds som dråp och sabotage.
I början av mars anhölls en ortsbo som misstänkt, men efter att ha förhört mannen släpptes han på fri fot. Han är ändå fortfarande intressant för utredningen, säger kriminalöverkommissarie Markus Laine vid Centralkriminalpolisen.
Polisen har också fått tips om två unga män och en kvinna som har avlägsnat sig mot skogen bakom huset på Österbyvägen lite före det började brinna. Ingen av dem har anmält sig till polisen och Laine hoppas få tips och information om trions rörelser.

Kriminalöverkommissarie Markus Laine. ÅU-foto


Polisen efterlyser också en ung man som har setts springa ut från huset strax innan brandvarnarna började tjuta lite efter klockan 10 på morgonen. Den mellan 180 och 185 centimeter långa mannen var klädd i mörka kläder och hade en luva över huvudet.
På ryggen hade han en ryggsäck eller väska. Han rörde sig mot i riktning mot Tokmanni på Kalkvägen.
Polisen misstänker att alla fyra har haft någonslags kontakt med den omkomna mannen.
Polisen har samlat in omfattande rättsteknisk bevisning från lägenheten för att fastställa vem som har varit i lägenheten innan det började brinna. Man analyserar nu materialet och Laine har goda förhoppningar om att fallet kommer att lösas.
– Det tror jag säkert. Vi har många öppna utredningslinjer och en hel del information om fallet. Men att gå igenom allt tar tid.
Tips och iakttagelser kan skickas per sms eller ringas till nummer 041-362 37 87 mellan klockan 8 och 16, eller per e-post till rikosvihje.krp@poliisi.fi
LÄS OCKSÅ: CKP tar över utredningen av Österbybranden
En död i våldsam brand i Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter