Förflytta dig till innehållet

Polisen ger trygghet

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

”Det gemensamma skapar trygghet, och i en trygg stad mår invånarna bra.” skriver Carina Holm i en mycket bra ÅU-ledare 1.11.
Trafiken, invånarnas störande beteende, hotfullt uppträdande på gator och rädsla för våld nämns i enkäten bland Åboborna som de faktorer som skapar mest otrygghet. Med åtgärder i Åbos säkerhets- och trygghetsplan har man försökt öka tryggheten och säkerheten genom att satsa på bland annat bättre gatubelysning.
Men trygghet är mera än så och trygghet skapas inte endast med hårda ting såsom bättre belysning. En människa som ger trygghet är ännu viktigare. Därför ska polisen vara närvarande på gator och torg, på landsbygden och i förorter, i trafiken och i vår närmiljö. Polisen måste få mera resurser för att kunna satsa på vår säkerhet och trygghet.
Ulla Achrén
Kandidat i riksdagsvalet
SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter