Förflytta dig till innehållet

Polisen fortsätter förhöra knivdådsmisstänkte Bouanane

Utredningarna kring knivhuggningarna i Åbo den 18 augusti fortsätter. Polisen är förtegen om vilka framsteg som gjorts. Foto: Maria Thölix

Rekonstruktionen av händelseförloppet kring knivattacken i Åbo som utfördes av polisen i söndags gav polisen en tydligare bild av hur terrormisstänkte Abderrahman Bouanane rört sig.

Både Centralkriminalpolisen och poliser från Egentliga Finland var på plats och gick igenom hur det gick till när tio personer knivhöggs på Salutorget och Trätorget den 18 augusti. Två personer dog och åtta skadades.

– En ny rekonstruktion behövdes eftersom vi har fått mer information från övervakningskameror och polisförhören (med Bouanane). Det handlade främst om att få en tydligare bild av var han rörde sig, säger kriminalkommissarie Olli Töyräs.

Töyräs kommenterar inte förhören som gjordes med Bouanane förra veckan, annat än det han tidigare uppgett om att de är sakliga och att Bouanane svarar på frågorna.

– Det är frågan om grundläggande polisarbete, helt vanligt arbete, säger han.

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot uppgav förra veckan bland annat att Bouanane inte medvetet valde ut att knivhugga endast kvinnor. Enligt Lardot hade Bouanane två alternativa mål som han skulle slå till mot. I så fall skulle det också ha funnits män bland offren. Bouanane ska ha backat från den ena planen eftersom det fanns för mycket folk den platsen.

Zuhriddin Rashidov, finländsk medborgare ursprungligen från Uzbekistan, är fortsättningsvis efterlyst av polisen, bekräftar Töyräs.

Rashidov misstänks vara inblandad i knivhuggningarna. Polisen har ingen aning om var han befinner sig, säger Töyräs.

Läs mer om Rashidov här.

Här samlar vi alla artiklar om knivhuggningarna i Åbo.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter