Förflytta dig till innehållet

Polisen: Flera bedrägeriförsök med sms – se upp för konstiga sms från de här företagen

De vill åt dina bankkonton och sms:ar flitigt.

Men man ska inte svara på sms med konstiga förfrågningar och om någon ringer och vill åt dina bankuppgifter: avbryt samtalet.

Sms-bedrägeriförsöken har ökat sedan mars i år, skriver polisen i ett pressutskick.

Polisen har fått information om att bedragarna använt åtminstone följande företagsnamn i bedrägeriförsöken: Lowell, Kredinor och LO.

I bedrägeri-sms:en ber man mottagaren ta kontakt via ett telefonnummer, påstår att en räkning inte betalats och att man har försökt kontakta mottagaren tidigare.

Numret som mottagaren uppmanas ringa börjar med 09.

Men man ska alltså inte ringa tillbaka. Om bedragaren ringer och försöker få en att installera ett program på telefonen ska man inte följa anvisningarna utan avsluta samtalet.

Den som råkat ut för ett bedrägeriförsök kan ta kontakt med polisens rådgivningstelefon eller besöka den närmaste polisstationen. Man behöver inte göra en brottsanmälan om man avslutat bedrägerisamtalet och inget program installerats på telefonen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter