Förflytta dig till innehållet

Polariseringen har smittat också Åbolands skärgård

Skapandet av motsättningar verkar ha ökat i vårt land. Är vi på väg mot ett samhälle där man alltid måste välja sida? Vad händer om vi allt mera går mot…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Polariseringen har smittat också Åbolands skärgård

 1. Ola lindholm skrev

  Tack för en saklig och balanserad ledare. Ett problem är att ingen av oss vet huruvida jag själv är smittobärare av Corona eller ej – innan det är för sent. Därför borde alla stanna hemma – oberoende var man bor.

 2. Göran Ek skrev

  Intressanta är att tidigare ropade vissa ”åk hem” åt flyktingar, nu ropas det åt egna landets medborgare från en annan ort och xenofobin har kommit allt närmare.
  Om detta undantagstillsånd, begränsingar och isolering skall vara i månader på obestämd tid för att vänta ut viruset, och när man väl tror att det är över kommer andra vågen och antagligen förlängs alla begränsingar så är nog coronapandemin det minsta problemet att oroa sig över.
  Farsoter har kommit och gått genom historien och orsakat mångas död och krig, så varför skulle detta vara annorlunda? Hoppas att det INTE går så långt, men man vet aldrig vad som händer när tålamodet tryter, isolering orskakar galenskap och xenbofobi osv. Då är är bättre att leva som normalt och hoppas på ett botemedel, det är ändå inte frågan om ett dödligt virus i de flesta fall.

 3. Maria Abrahamsson skrev

  Tom Simola, Du inleder din ledare med det viktigaste: ”Skapandet av motsättningar verkar ha ökat i vårt land. Är vi på väg mot ett samhälle där man alltid måste välja sida? Vad händer om vi allt mera går mot en tillvaro där det mesta ska betraktas som svart eller vitt?”
  Risken förefaller vara reell. Så vi som inte vill den utvecklingen må vara vaksamma.
  Ja, det finns en hel del hätska inlägg om coronaepidemin och hanteringen av den i alla typer av media som ger kommentarsmöjligheter. Jag trodde inte det fanns så mycket kränkningar, hot och hat i mycket grova former som det faktiskt gör. En del inlägg i bl.a. ÅU:s FB-tråd om sommarboares vara/inte vara i skärgården nu är inte roliga men inte, vad jag sett, i närheten av vad statsråden och THL får utstå. DET började ju inte med corona. Republikens president har vid ett flertal tillfällen tagit upp hatpratet. Har inte sett dämpning, inte ens bland vissa riksdagsledamöter. Jag tänker att folk som följer sådana diskussioner tar efter, obemärkt. För vi vänjer ju oss, alltefter. Det är farligt.
  Tack för ditt sista stycke: ”Åbolands skärgård behöver precis alla, oberoende av härkomst, för att ha kraft att leva vidare och utvecklas.”

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter