Förflytta dig till innehållet

”Pluto”, ”Bella” och ”Aqua” – misstänkta droghandlare åtalas för grovt narkotikabrott i Åbo och Jakobstad

Tio personer åtals för grovt narkotikabrott i anslutning till en omfattande droghärva med kopplingar till Åbo och Jakobstad. Rättegången inleddes i Österbottens tingsrätt på måndagen.

Det var i juni som polisen sprängde ligan i en räd mot bostäder i Åbo och Jakobstad. Den totala mängden cannabis som beslagtogs uppgick till över 100 kilo. Cirka 20 kilo hittades i en lägenhet i Åbo.

Kvinnan som bodde där och som gick under signaturen ”Bella” misstänks för grovt narkotikabrott. Åklagaren yrkar på ett fängelsestraff på tre och ett halvt år för henne. Hon har varit häktad sedan den 11 juni.

Ligan förde in narkotikan över gränsen mellan Muonio och Pajala och drogerna distribuerades vidare till Jakobstad, Åbo och huvudstadsregionen. Affärerna sköttes i huvudsak i en dold kommunikationsapp där medlemmarna använde sig av signaturer som ”Pluto”, ”Aqua”, ”Metro” och ”Bella”. Enligt åtalet har ligan tjänat över 200 000 euro på narkotikaaffärerna.

Åklagaren yrkar på att ligans ledare döms till ett sju år långt fängelsestraff. Rättegången pågår hela veckan och domen meddelas senare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter