Förflytta dig till innehållet

Plus för årets Baltic Jazz

Parkkonserterna lockade mest publik under årets Baltic Jazz. Foto: Adrienne Westerback.

Det blir en Baltic Jazz-festival i Dalsbruk också nästa år.

– Årets festival gick på plus. Inte så stort plus att vi skulle ha allt tryggat tio år framåt men ändå så mycket att vi kan se framåt med tillförsikt, säger Hans Ginlund, kassör i BJ-föreningen.

Verksamhetsledaren Emmi Väärä har sagt upp sig och ingen efterträdare anställs just nu.

– Under hösten ska vi inom styrelsen göra det som behöver göras, och på så vis spara lite pengar. Efter årsskiftet får vi se hur vi gör med frågan om verksamhetsledare, säger Ginlund.

Han menar att det inte är så lätt att hitta någon som accepterar ett deltidsjobb, där man tiden före och under festivalen sedan ska jobba minst sagt på heltid.

BJ firade i juli 30-årsjubileum, och särskilt parkkonserterna drog bra med publik.Fjolåret gick sämre, och en del av fjolårsräkningarna har betalats först i år, enligt överenskommelse med de ifrågavarande företagen.

Ryggraden i BJ-festivalen är ortsborna som jobbar gratis.

Kimitoön hade den gångna sommaren fyra festivaler – Kalkholmsfestivalen, Baltic Jazz, Norpas och Kimitoöns Musikfestspel.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter