Förflytta dig till innehållet

Pjäs om klimatet väcker känslor i S:t Olofsskolan: ”Man borde tala mera om vad man kan göra åt klimatkrisen”

Cecilia Juuti
Porträtt av två pojkar som står brevid varandra invid räcket till en trappa.
Robin Penttinen (till vänster) och Emil Ehrnrooth säger att pjäsen "Stormen" fick dem att tänka till om klimatkrisen. De är oroliga över klimatet och efterlyser konkreta sätt att åtgärda klimatkrisen.
Budskapet i ungdomspjäsen "Stormen" är tydligt. Klimatåtgärder behövs, och de behövs nu. – Jag har inte tänkt på klimatförändringen så mycket. Nu ser jag mer allvarligt på saken, säger Robin Penttinen.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Pjäs om klimatet väcker känslor i S:t Olofsskolan: ”Man borde tala mera om vad man kan göra åt klimatkrisen”

 1. CG Wentzel skrev

  Det gläder oss att Teater Taimines nyskrivna högklass- och gymnasiepjäs ”Stormen” skapar debatt även bland vuxna. Att ämnet är känsligt det vet vi, men pjäsen bygger på bestyrkt fakta. Fakta om både klimatförändringar och ångesten de unga bär på. Taimine har som sitt främsta mål att försvara de ungas perspektiv, och så även nu. Vi vill betona att skulden inte ligger på de ungas axlar, utan att vi alla, tillsammans med beslutsfattarna, ska bära vårt ansvar. Att pjäsen i sig skapar ångest kan jag inte hålla med om. Klimatångesten har tyvärr redan slagit rot bland de unga sedan länge. ”Stormen” uppmuntrar till lösningar och diskussion för att bemöta de utmaningar som finns. Recensioner och respons från målgruppen har visat att pjäsen tjänar sitt syfte.

  CG Wentzel
  teaterchef
  Teater Taimine
  -turnéteater för barn och ungdom

 2. Jarl Ahlbeck skrev

  Köttätning? Nyligen förklara Herlin på Qvidja för okunniga riksdagsmän att utegående idisslare är bra för klimatet. Storm? Ingen klimatmodell förutspår framtida ökning av stormighet i Europa. Allt kan man hitta på för att öka skolbarnens klimatångest.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter