Förflytta dig till innehållet

Pizzaföretagare i Port Arthur bombarderades med rasistiska sms

Under en längre tid har pizzerian fått meddelanden av det här slaget, från olika pre paid-nummer.

Under en längre tid har restaurangen Malmin kebab pizzeria i Port Arthur fått motta mängder av rasistiska och osakliga meddelanden från ett flertal okända telefonnummer. I måndags fick pizzeriaföretagaren nog och berättade om trakasserierna i ett Facebook-inlägg, som har delats över 1 300 gånger.

Trakasserierna har på gått sedan i fjol.


I inlägget framkommer det också att pizzerian ofta mottar falska beställningar på upp till 40 euro, till fel adress. När pizzabudet kommer fram är ingen på plats för att betala beställningen.
– Arbetsmotivationen sjunker ganska snabbt då man får såna här skräpmeddelanden. Vi är invandrare, men också människor som arbetar så gott vi kan, 12 timmar om dagen, skriver pizzerians ägare på Facebook.
Ägaren säger i en intervju med Yle Åboland att han kommer att polisanmäla saken, men eftersom meddelandena har skickats från pre paid-nummer är de svåra att spåra. Facebook-inlägget har fått över 400 kommentarer. Största delen av kommentarerna är stöttande, även om några ställer sig skeptiska till meddelandenas äkthet.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter