Förflytta dig till innehållet

Pihjalalinna tar över Kimitoöns företagshälsovård nästa månad — hoppas råda bot på akut läkarbrist

Närbild på vaccinering i arm
Om allt går som planerat skriver Kimitoöns kommun och vårdbolaget Pihjalalinna på ett avtal om köp av kommunens företagshälsovård ännu denna månad. Pihjalalinna tar över verksamheten i mars. Pihjalalinna köper…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Pihjalalinna tar över Kimitoöns företagshälsovård nästa månad — hoppas råda bot på akut läkarbrist

 1. Yngve Lindqvist skrev

  Pihlajalinna måste ju vara jäviga att utreda i en fråga man själv är intressent.

 2. Jörgen Lindroos skrev

  Jo, en privatisering av vården på Kimitoön är på gång. Det är ju helt förståeligt förstås, eftersom kommundirektören före hon kom till Kimitoön arbetade på SOSTE (Suomen Sosiaali ja terveys ry.) som är en intresseförening för organisationerna inom social-och hälsovårdsbranschen i Finland. Nu görs utredningar om att sälja kommunens effektiverade serviceboenden. Pihlajalinna, som har köpt aktierna i Dalmed, har styrelsen valt att utreda läkarmottagningsverksamheten. Kanske läkarmottagningarna på Kimitoön drivs av Pihlajalinna inom en snar framtid? Många SFP- väljare är missnöjda med situationen i kommunen, så jag befarar att SFP kommer att mista en hel del röster i riksdagsvalet.

 3. Libbe Sumelius skrev

  Jaså! Det är alltså lösningen för Kimitoön… Hur går ni med på detta – att sälja er hälsovård, bit för bit, till dessa privata vårdjättar.
  Hade stor tro på framtiden för er på Kimitoön när ni fick en kvinnlig stadsdirektör. Men, men….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter