Förflytta dig till innehållet

Piffens tioåringar tog guld i Vanda

Jonathan Virta, som segrade i H10. Foto: Pargas IF


På lördagen blev det två guld till Pargas IF i en nationell skidtävling i Vanda. Även de äldre juniorerna kammade hem medaljer i sina klasser.
Piffen deltog med en trupp på sammanlagt 17 skidjuniorer i Keimolan hiihdot på lördagen i Vanda. Tävlingarna gick i klassisk stil i en krävande terräng.
Bäst av alla klarade sig Jonathan Virta i H10 och Cecilia Lietzén i D10 som båda utgick som segrare i sina klasser. Silvermedaljör blev Oskari Kalliokoski i H16, som förlorade endast 1,5 sekunder till segraren Eemeli Eronen från Vantaan hiihtoseura.
Silver blev det också för Wilma Westerlund i klassen D18, som fick se sig besegrad med knappa tre sekunder av Ida Tonteri från Hyvinkään Hiihtoseura. Emilia Johansson tog hem bronset i D14 och även de tre följande placeringarna i den klassen gick till Piffen.
På söndagen deltog Piffens Rebecka Backholm i Fazer Minisalpausselkä skidtävling i Lahtis där hon tog en fin femte plats i klassen D12.
Malin Johansson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter