Förflytta dig till innehållet

Piffens skidare avslutade året med pokaler i Tammerfors

Theresia Johansson tog silver i klassen damer 10. Foto: Piffens bildarkiv.


Piffens skidare avslutade året med fina insatser i Tammerfors och Oripää på söndagen med att ta hem pokaler av alla valörer.
Det var ett hårt motstånd som mötte Piffens skidjuniorer i den nationella skidtävlingen i Tammerfors som ordnades av Ylöjärven urheilijat på söndagen, där man skidade med fristil på en 1,8 kilometer lång bana med såväl konstsnö som natursnö. Tävlingarna hade samlat ett stort antal deltagare med många duktiga skidlöpare främst i juniorklasserna. Det stora antalet deltagare kan förklaras av den snöbrist som för tillfället råder i södra Finland.
I den yngsta klassen D10 skidade Piffens Theresia Johansson hem silver, 33 sekunder efter segraren Anni Rohila från Rasti-Lukko. I H12 gjorde också Vincent Ducander ett fint lopp och åkte in på en 6:e plats, endast 45 sekunder efter segraren Johannes Alarotu från Teiskon Urheilijat.  Rebecca Nyberg placerade sig på en 14:e plats i D12 där det var hela 20 deltagare.
Den största klassen var som väntat D14 med nästan 30 deltagare och vinnartrion i denna klass tillhör landets främsta med Venla Heinimaa från Kangasalan Kisa på första plats. Piffens flickor tog hand om placeringarna 11:e, 13:e och 15:e genom Andréa Nyberg, Matilda Åberg och Emilia Johansson. I motsvarande pojkklass var Marius Ducander 15:e.
Piffens 16-åringar, Wilma Westerlund och Emil Rosin, var 8:e respektive 14:e i sina klasser på den 5,4 kilometer långa sträckan. Anni Lindroos i D18 gjorde ett bra lopp och tog hand om bronspengen i sin klass, 28 sekunder efter segraren Riina Hakala från Kuoreveden Kärki. Klubbkamraten Anna Rask åkte in på en 5:e plats, knappa minuten efter Lindroos. I D35 blev det guld för Malin Johansson.
Några av Piffens skidare valde att samma dag tävla i Säästöpankkihiihdot i Oripää. Sammanlagt blev det tre guld för Piffen genom Emma Vahtola i D14, Sara Laurén i D16 och Viktor Johansson i H16. Jill Laurén tog hand om bronset i D16 och Bo Johansson åkte in på en andra plats i H50.
Text: Malin Johansson

Vincent Ducander skidade in som  6:e i klassen herrar 12. Foto: Piffens bildarkiv.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter