Förflytta dig till innehållet

Piffens Ski-Cross samlade få deltagare

Tilde Sjöström en av Piffens yngre skidare. Här i Pumphusbacken under Ski-Crossen i Pargas. Foto: Malin Johansson


Pargas IFs Ski-Cross tävlingar i lördags samlade i år inte många andra deltagare än arrangörsföreningens egna.
Initiativtagaren och banläggaren Niklas Westerlund är besviken och konstaterar att det i fortsättningen inte lönar sig att arrangera denna form av tävling. Nystadsföreningen Kalannin Vankka var enda gäster denna gång.
Föreningens dragare Jaakko Saarinen förundrade sig också stort över varför andra föreningar inte satsar mer på denna skidform som innehåller många olika element, vilket utvecklar juniorernas skicklighet. Därtill gav Saarinen en eloge åt arrangörerna för fina och utmanande banor.
Viktor Johansson och Anni Lindroos åkte lätt hem segern i huvudklassen. Andréa Nyberg och Lauri Saarinen var snabbast i 16-årsklasserna. Jenna Ylönen stod för en fin insats i semifinalen.
13-årsklasserna vanns av Ronja Westerlund och unga Amos Korin, som är som fisken i vattnet då han får åka en crossbana. I den yngsta klassen under 10 år var Jonathan Virta överlägsen medan Cecilia Lietzén fick bra motstånd av Emilia Andersson.
På söndagen deltog en del Piffare i nationella Marjon hiihdot i Esbo och distriktstävlingar i Lundo. I Esbo segrade Cecilia Lietzén med minsta marginal i D10. Daniela Lietzén (D14) och Jesper Lietzén (H18) var fjärde. Anni Lindroos hade bekymmer i den starka kölden och åkte i mål som nionde i D18.
I Lundo blev det hela sju segrar för Piffeniterna. Niklas Wihlman hade bättrat på mycket sedan förra veckoslutet och besegrade klart Skiteam 105s Ville Tähtinen i herrklassen. Jan-Eric Passell var tredje. Snabbaste damåkare var Riikka Kalliokoski som segrade i D40.
Bland de yngre tog 8-års pojkarna fyrdubbelt med Elias Heinonen högst på pallen följd av Sisu Seppä, Noah Granvik och Erik Andersson. Linn Mattsson var tredje bland flickorna. Bland 10-åringarna fortsätter Jonathan Virta att åka hem segrar. Ylva Heikius knep brons bland flickorna. 12-åringarna Rebecca Nyberg och Amos Korin tog hand om silverpengen. Linus Korin förlorade guldet med 6 sekunder i H14. Sara Laurén och Oscar Furu var tredje bland 16-åringarna. Guld blev det till Viktor Johansson i H18 liksom för Kari Kalliokoski i H40 och Tom Rosenlund i H60.
Bengt Westerlund

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter