Förflytta dig till innehållet

Piffens fotbollsherrar avslutade fint

Målskytt då det behövs. Veli Hartola kom till slut upp i sju mål och blev delad skyttekung i Piffen tillsammans med Ville Ranta-aho som omfamnar Hartola i denna arkivbild. ÅU-foto

Piffens herrar avslutade säsongen med en fin skalp då man slog FC Åland med 1-0 (0-0) hemma på Pajbacka efter mål av Veli Hartola i den 49:e minuten. I och med det resultatet och KaaPo:s seger med 4-0 (3-0) mot FC Boda står det samtidigt klart att FC Åland missar avancemanget och S:t Karinslaget tar steget upp till division 2 nästa säsong. Den återstående inbördesmatchen i Markusböle nästa lördag saknar med andra ord betydelse.

Piffen slutar sexa eller sjua i serien beroende på hur det går i den avbrutna matchen mellan TPK och FC Boda som spelas om den 10 oktober i Åbo.

– Jag är riktigt glad över vårt spel i de sista fem matcherna. Allt vårt hårda jobb har äntligen gett resultat och mot FC Åland var vi det klart bättre laget. Det var bara synd att det tog så här långe för oss att utmäta vår verkliga potential, konstaterade PIF-tränaren Daniel Osinachi som ännu i det här skedet inte vet något om sin framtid.

– Det är för tidigt att säga någonting ännu, konstaterade han.

Efter de tre augustiförlusterna avslutade Piffen säsongen starkt med fem raka segrar mot JyTy, ÅIFK, PaiHa, ToVe och nu tabelltvåan FC Åland som innan matchen ännu kämpade om avancemang till division 2.

FC Boda kommer med all sannolikhet att sluta åtta i tabellen oberoende hur det går i den avslutande matchen mot TPK i och med att man har en målskillnad som är nio mål sämre än TPK som är tre poäng före i tabellen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter