Förflytta dig till innehållet

Piffens damer på rätt väg – men ännu en förlust

Målskytt. Jutta Virtanen (i mitten) har just gjort 1-0 på TuTo och gratuleras av laget. Foto: Mikael Heinrichs


Pargas IF:s damer förlorade hemmamatchen mot TuTo i division 3 i onsdags kväll, men skapade lägen och hängde med. TuTo vände i andra halvlek och vann med 1-2 (1-0).
– Vi var inne i en riktigt tung svacka innan den här matchen och dessutom hade vi akut målvaktsbrist. Jag hoppas fortfarande att Mikaela Sretenovic kan spela den här säsongen, men vi får se, säger tränaren Willy Lindberg som i söndags lade ut ett upprop efter målvakter på Facebook.
Till den här matchen hade man fått Evelina Huhta tillbaka mellan stolparna – och hon visade god pondus med några riktigt bra ingripanden i första halvlek.
– Hon är nybliven mamma, så vi får se hur det blir framöver. Men jag fick faktiskt en förfrågan efter mitt upprop så vi får se om det löser sig, konstaterade Lindberg.
Det var främst TuTos snabba spjutspets Hanna Ropanen som orsakade problem för Piffens försvar, men Piffen hade sina chanser genom såväl Heidi Grönqvist som Ellinoora Rastas, men det var först alldeles i slutet av första halvlek som Michelle Ekholms inlägg hittade till Jutta Virtanen som gjorde säsongens första mål.
I andra halvlek satte TuTo:s Ropanen två bollar och poängen åkte till Åbo – men Lindberg såg trots det insatsen som ett fall framåt.
Piffen ligger sjua efter den senaste förlusten, TuTo avancerar till fjärde plats i serien.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter