Förflytta dig till innehållet

Piffens damer klarade seriekontraktet – med darr på ribban, men ändå

Pargas IF:s damlag. ÅU-foto


Trots att PIF-damerna förlorade säsongens sista mach i Tammerfors mot redan klara seriesegrarna TKT med 2–0 kirrade laget förnyat seriekontrakt i Damtrean i och med att TuTo vann mot Pato i Åbo i den sista omgången.
Piffen slutar sjua i åttalagsserien, en poäng före Tervakosken Pato som degraderas till Fyran nästa säsong.
– Vi gör en helt bra match mot serieledarna som kör på med sin bästa trupp och har minst lika många lägen och lika mycket boll som de. Vi höll jämna steg med dem och faktum är att vi hela säsongen spelat bäst då vi mött motståndare som håller ett högre tempo. Vi har haft svårt i matcher där vi själva borde sätta tempot, vilket också gjorde att vi hade det svårare mot nyckelmotståndarna i serien, säger tränaren Anders Levin efter matchen.

Stor rotation på få matcher

Att det dessutom varit stor rotation i truppen – man har haft 27 spelare som spelat i de 14 seriematcherna – har gjort att man aldrig riktigt hittat en permanent laguppställning.
– Då vi innan säsong satte upp målen för säsongen internt med laget hade jag också tre målsättningar för laget som jag faktiskt avslöjade först i bussen på väg hem från Tammerfors. Den första var att få ihop ett lag, den andra att vi hålls kvar i serien och den tredje att vårt spel med boll ska gå framåt. Vi klarade alla tre, om än med darr på ribban med tanke på serieplatsen, säger Levin.
Planeringen inför nästa säsong inleds redan på onsdag då man håller ett första möte inför säsongen 2020. en förhoppning är att serien ska bestå av fler än de åtta lag som var med i år – att bara spela 14 matcher på en säsong är på tok för litet med tanke på spelarnas utveckling.

TKT–Pargas IF 2–0
PIF: Evelina Huhta – Cecilia Erlund, Betty Helander, Malin Sjöblom, Aija Mäkinen – Sara Salo, Jennifer Dahla, Michelle Ekholm, Miisa Pulkkanen – Fanny Andersson, Jutta Virtanen.
Avbytare: Vanessa Karrento, Janina Karrento.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter