Förflytta dig till innehållet

Piffens damer föll i hemmapremiären

Piffens damer förlorade hemmapremiären mot GrIFK Young Ladies. ÅU-foto

Grankulla IFK:s Young Ladies tog hem segern i söndagseftermiddagens division 1-match i Pargas. Piffen föll med 20–25 (10–11).
Lagen följdes åt rätt jämnt i första halvlek, men i början av andra kom Granilagets första ryck. På knappa tio minuter blev 10–11 till 11–16, men det här rycket kunde hemmalaget ännu svara på. Tack vare mål av Malin Sjöblom och Amanda Salenius kom man till 19–19 då sju minuter återstod.

Grankulla hade ännu en växel

Men då Grani satte i ännu en växel, kunde Piffen inte svara på det. Sista sju minuterna gick 1–6 i Grankullafavör och seriepoängen åkte iväg till huvudstadsregionen.
Piffens säsong fortsätter om en vecka på söndag med bortamatch mot Pickala HD i Sjundeå.