Förflytta dig till innehållet

Piffens Cederberg och Nymalm lyckades i VM-granskningen i orientering

orienterare

Ida-Marie Cederberg tog ett hopp framåt i resultatlistan. Foto: Niklas Enlund

Orienterarna kvalade om platser till VM under midsommarhelgen. Pargas IF:s Ida-Marie Cederberg gjorde bra ifrån sig både på midsommaraftonens långdistans och söndagens medeldistans. Amy Nymalm var stark på medeldistansen och blev femma.
Både bland damerna och herrarna klarnade vilka som är Finlands starkaste kort för tillfället. Halikkobördiga Miika Kirmula (Kalevan Rasti) vann båda distanserna bland herrarna. I damklassen blev det tredubbelt för damerna som gör comeback efter mammaledigheten: Venla Harju, Merja Rantanen och Saila Kinni. Harju och Rantanen var etta och tvåa även på söndagen. Marika Teini har som regerande europamästare personlig plats på VM-medeldistansen.
Piffens Ida-Marie Cederberg tog ett klart kliv närmare landstoppen under helgen. Midsommaraftons långdistans i Kontiolahti i Norra Karelen blev ännu tyngre än planerat på grund av hettan. 21-åriga Cederberg klarade förhållandena bra och blev sjätte på den nio kilometer långa banan. Alexandra Enlund var 12:e och Amy Nymalm 19:e.
Amy Nymalm, 21 år, var bäst av de unga Piffendamerna på den fysiskt och orienteringsmässigt krävande medeldistansen i Rautalampi på söndagen. Nymalm var femte bästa dam, fyra minuter efter segrande Harju. Nymalm klarade banan utan större orienteringsmissar men förlorade ett par minuter på att orientera över en backe i stället för att runda den. Cederberg gjorde igen ett bra lopp och var åttonde, en minut långsammare än Nymalm på den 4,4 kilometer långa banan. Katja von Schoultz var 29:e.
I herrklassen låg Fredric Portin fjärde vid första mellantiden men gjorde ett närmare fem minuter stort misstag på följande kontroll. Trots ett bra slut fick han nöja sig med en 27:e placering.
orienterare springerNiklas Enlund

Piffens Amy Nymalm blev femte i söndagens VM-granskning. Foto: Niklas Enlund)

Ingela Mattsson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter