Piffens C08-flickor tog hem FM-guldet i handbollens finalturnering i Pargas

Mikael Heinrichs
handbollsspelare som firar en seger
Pargas IF:s C08-flickor firar segern direkt efter att slutsummern ljudit i finalen.

En fullsatt PIUG-hall fick se Pargas IF:s 14-åriga flickor ta hem segern i handbollens Final Four-turnering för C08-åldersklassen. Slutresultatet i finalen skrevs 25–16 (11–9).

Piffen tog sig till finalen tack vare semifinalsegern i går mot Dicken med 33–21.

I finalen ställdes Piffen mot BK-46 från Karis, som vann grundserien på samma poäng med tvåan PIF, men på bättre målskillnad. Med andra ord var det seriens utan tvekan två bästa lag som gjorde upp om guldet.

Någon nagelbitarthriller blev det ändå inte, då Piffen som spelade som bortalag i finalen i sina vita tröjor drog ifrån rätt fort. Redan efter åtta minuter hade man en 7–3 ledning. Trots att BK knappade in innan pausvilan, avgjorde Pargaslaget i början av andra halvlek tack vare Cilla Fröjdös räddningar och Jamilah Ranta-ahos mål.

Rahta-aho notderades för 12 mål i matchen medan Fröjdö stod för 18 räddningar. Båda valdes till turneringens allstarlag tillsammans med Piffens Magdalena Andersson.

Från Karislaget BK-46 valdes Emma Lundqvist (ett mål i finalen) också till allstarslaget.