Förflytta dig till innehållet

Piffens 14-årsflickor stafettfyra i Silvertrissan

Fjärde bäst i landet. Matilda Åberg, Emilia Johansson och Andréa Nyberg med sina ST-plaketter. Foto: Wilma Westerlund


Pargas IF:s skidjuniorer fortsatte att leverera fina resultat då årets Silvertrissetävlingar avslutades på söndagen med stafetter i Kuhmo. Det blev två fina plakettplatser igen.
Det var 13-årsflickorna Matilda Åberg, Emilia Johansson och Andréa Nyberg som överraskade stort genom att åka i mål som fjärde lag av 36 i klassen D14.
Segern gick till Borgå Akilles vars lag som var intakt från senaste år då man var 10:e. Andréa Nyberg fick till ett riktigt panglopp på sista etappen genom att vara snabbast av alla. Hon besegrade lördagens D14 mästarinna Melissa Lönnström med hela sju sekunder.
– Det kom hela tiden ryggar emot, vilket gav extra krafter, säger Andréa som lyfte laget med sex placeringar. Hon tyckte det var skönt att lyckas, eftersom hon inte var nöjd med lördagens lopp då hon föll i en svår utförslöpa.
Pojkarna i H16 Viktor Johansson, Emil Rosin och Jesper Lietzen gjorde också väl ifrån sig och gick i mål som sjunde lag. Bröderna Vincent och Marius Ducander tillsammans med Oskari Kalliokoski var 14:e i H14.
Sara Laurén, Olivia Kalliokoski och Wilma Westerlund åkte i mål som 19:e i D16. Piffen var också i år enda FSS-förening som hade lag i alla klasser, därtill två i D14 där de unga Ronja Westerlund, Daniela Lietzen och Emmi Virtala blev 23:e.
Bengt Westerlund

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter