Förflytta dig till innehållet

Piffen vände tvåmålsunderläge men tappade poäng

En fotbollsspelare
Gezim Voca satte två mål för Pargas IF i kryssmatchen mot TPV på lördagen. ÅU-foto

TPV och Pargas IF bjöd på svängig fotbollsunderhållning på lördagen i herrtvåan. Slutsiffrorna på Tammela i Tammerfors skrevs 3–3 (2–0) efter att Tuomas Lähdesmäki på stopptid utjämnat för hemmalaget.

Piffen fick en olycklig start på matchen med två baklängesmål redan under de tolv första minuterna. Bara sex minuter hade spelats när Niklas Lindholm gjorde 1–0 för TPV och ytterligare sex minuter senare fördubblade Erkka Helminen på försprånget.

PIF-tränaren Stefan Strömborg reagerade och satte in Yasser Al-Musawi och Samir Achkir i halvtid.

Operation vändning inleddes med Gezim Vocas reducering efter 54 minuter. Blott två minuter senare kom kvitteringen genom Samir Achkir. Med knappa kvarten kvar var vändning för gästerna då Voca satte sin andra strut för dagen.

Men TPV hade alltså svar på tal. I tredje tilläggsminuten räddade Lähdesmäki hem en poäng för värdarna.

I tabellen fortsätter Piffen på tredje plats och lyckades poängtappet till trots dryga ut avståndet ner till Atlantis som samtidigt förlorade med 3–5 mot HJS Akatemia.

Nästa lördag väntar en till bortamatch i Tammerfors för PIF när Ilves II står för motståndet. Säsongen avslutas 1 november med en hemmamatch mot FC Espoo.

TPV–PIF 3–3 (2–0)

Mål: 6. Niklas Lindholm 1–0, 12. Erkka Helminen 2–0, 54. Gezim Voca 2–1, 56. Samir Achkir 2–2, 78. Voca 2–3, 90+3. Tuomas Lähdesmäki 3–3.

PIF: Arnold Uschanoff – Frans Grönlund, Lukas Eloranta (46. Yasser Al-Musawi, v), Ville Ranta-aho – John Adolfsson (36. Niklas Rantanen), Casper Nyberg (46. Samir Achkir), Matias Lahti, Behar Cimili (78. Kasper Fröjdö), Viktor Johansson – Gesim Voca, Emil Peltonen (v).

Domare: Lassi Siukkola.