Piffen öppnade poängkontot med oavgjort i Grankulla

Handbollsspelare

Aleksandar Trenchevski satte sju mål på sju avslut mot GrIFK i kväll. ÅU-foto

Pargas IF:s handbollsherrar öppnade poängkontot i ligan med att spela oavgjort 30–30 (14–16) borta mot Grankulla IFK. Piffen hade som bäst en fyramålsledning i början av andra halvlek.
GrIFK knappade dock in den och såg ut att ta poängen, då man fyra minuter före slutet hade en tvåmålsledning, men Aleksa Veselinovic (9 mål) och Viktor Gruzinskij (3 mål) steg fram i slutet och gjorde Piffens fyra sista mål.
– Jag tycker oavgjort är ett helt rättvist resultat. Matchen hade kunnat svänga åt vilket håll som helst, det var bara en sådan match den här gången, konstaterade PIF-tränaren Besim Qerimi efteråt.
Piffen hade Frank Lunden med i matchtruppen som tog över målvaktssysslan en bit in i första halvlek då han ersatte Samuel Edberg mellan stolparna. Aleksandar Trenchevski noterades för sju fullträffar och var hundraprocentig i sina avslut.
Piffen tar sig härnäst an Dicken hemma i PIUG på onsdag med start klockan 19. Piffen ligger fortfarande sist i serien på grund av sämre målskillnad är GrIFK, då båda lagen öppnade poängkontot i kväll.

GrIFK–Pargas IF 30–30 (14–16)
PIF: Samuel Edberg, Frank Lunden – Aleksa Veselinovic 9 (5), Aleksandar Trencevski 7, Ilija Krstevski 4, Mikael Manderoos 3, Viktor Gruzinskij 3, Fredrik Lunden 2 (1), Valter Lehtinen 2, Linus Fröjdö, Benjamin Fellman.