Förflytta dig till innehållet

Piffen nära storskräll i Venlakavlen — femtonde av 1700 lag

Fyra orienterare på rad
Fyra orienterare på rad

Yvonne Gunell, Ida-Marie Cederberg, Alexandra Enlund och Amy Nymalm gläder sig över femtonde placeringen. Foto: Jeanette Lindroos


Pargas IF:s damkvartett orienterade mycket bra i Venlakavlen i Kangasala på lördag eftermiddag. Laget löpte in på en femtonde plats efter spännande slutuppgörelser. Damerna hade lut på en ännu bättre placering — i början av sista etappen låg laget fjärde.
Rutinerade Yvonne Gunell gjorde en stabil inledning och växlade som 18:e efter startsträckan.
– I början gjorde jag en liten bom. Nu känns det skönt och befriande, för jag var så nervös inför tävlingen, säger en glad 44-åring.
Förstaårssenioren Ida-Marie Cederberg gav över till ett år äldre Alexandra Enlund som tjugonde efter att vid första mellantiden redan lyft placeringen till åttonde.
– Början gick jättebra. Men sedan bommade jag en kontroll i tät skog och gjorde ett dåligt vägval, sammanfattar en inte helt nöjd Cederberg.
Enlund hade däremot en mycket bra dag då hon lyfte laget till femte i sista växlingen.
– Jag är jättenöjd. Jag kunde fokusera på egen prestation även om jag såg andra. Det var roligt då ryggarna kom emot, glädjer sig Enlund, som var sjunde snabbast på etappen.

Lyckades inte hålla ställningarna mot världseliten

21-åriga Amy Nymalm hade världseliten som motstånd på sista etappen och klarade inte av att hålla positionen trots ett mycket bra lopp.
– Orienteringen gick bra. Men jag hängde inte med i farten, säger Nymalm som inte blev nervös av utångsläget utan njöt av situationen.
Nymalm förde Pargaslaget i mål som sjunde bästa finländska lag, knappt tio minuter efter segraren, på en femtonde plats.
– Vi är på rätt spår, sammanfattar lagledaren Sanna Nymalm.
– Om två år i Mynämäki är vi två år äldre, konstaterar Alexandra Enlund och hänvisar till lagets topp-tre målsättning.
Norska Fedrikstads SK vann damtävlingen. På ankaretappen gick Kamilla Olaussen förbi IFK Göteborg som hållit tätplats de två tidigare etapperna. Bästa finländska lag var förhandsfavoriten Tampereen Pyrintö som gjorde väl ifrån sig efter en motig startsträcka.
Även Piffens andra lag gjorde väl ifrån sig. 22-åriga Katja von Schoultz inledde med en 87:e plats. 17-åriga Jill Laurén gjorde ett mycket bra lopp på andra etappen och lyfte till 65:e. Laura Portin fortsatte i samma stil och gav som 48:e över till ankaret Ingela Mattsson, som inte klarade av att hålla samma fart som motståndarna. Slutplaceringen var 70:e.
Föreningens tredje lag var 452:a. Fjärde laget var 1131:a och femte laget 1393:e.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter