Förflytta dig till innehållet

Piffen kammade hem 11 individuella guld i NÅID-mästerskapen i längdskidåkning

Piffens damer tog en dubbelseger i parsprintstafetten (från vänster: Malin Johansson, Anna Rask, Jonna Rask och Wilma Westerlund) Foto: Malin Johansson.


I lördagens NÅID-mästerskap i skidåkning som arrangerades i Borgå var Pargas IF bästa NÅID-förening med sammanlagt 11 individuella guld och fem guld i parstafetterna. På förmiddagen tävlades de individuella sträckorna i klassisk stil, medan eftermiddagen bjöd på spännande parsprintstafetter, också de med klassisk stil.
Piffens yngsta åkare i klasserna D/H 8, Linn Mattsson och Elias Heinonen, gjorde mycket fina lopp och fick båda två åka hem som NÅID-mästare. Även Piffens tio-åringar skidade fint och tog medaljer av alla valörer då Cecilia Lietzén tog guld, Emilia Andersson brons och Jonathan Virta silver. I 12-årsklasserna tog Borgå Akilles hand om segern både i flick- och pojkklassen och Rebecca Nyberg fick se sig slagen med 17 sekunder till Alisa Kiiski. Theresia Johansson blev bronsmedaljör i samma klass. Lauri Kortijärvi segrade överlägset i H12, medan kampen var hård om de följande placeringarna då Amos Korin åkte in på en andra plats, endast en sekund före trean och fyran.
I D14 var Jenna Ylönen snabbast av alla på den tre kilometer långa banan och segrade med en marginal på drygt en halv minut till Ronja Westerlund som åkte in på en andra plats, tätt följd av Emilia Johansson som tog hand om tredje platsen. I H14 blev det också ett guld till Piffen då Vincent Ducander åkte hem segern. I H18 gick alla tre första platserna till Piffen då Jesper Lietzen tog en överlägsen seger på den 10 kilometer långa sträckan och slog klubbkamraten Emil Rosin med 2:22. Bronset gick till Viktor Johansson. Även Piffens 18-åriga flickor gjorde bra ifrån sig och Wilma Westerlund blev guldmedaljör och Anna Rask bronsmedaljör.

Vincent Ducander och Linus Korin knep guld i parsprintstafetten i H14. Foto: Malin Johansson.


Segerfesten fortsatte då Piffen tog hem mästerskapet i både i herr- och damklassen genom Jan-Eric Passell och Jonna Rask. Herrarna skidade 10 kilometer och damerna fem. NÅID-medaljörer blev även Ilkka Heionen som tog guld i H35 liksom Malin Johansson i D35, Åsa Lindberg (silver D35), Kari Kalliokoski (silver, H45), Harri Alanen (brons, H45) och Riikka Kalliokoski (brons, D45).
I parsprintstafetterna som tävlades samma dag bestod banan av en kilometer lång sträcka som de tävlande skidade tre gånger. I de yngsta klasserna skidade man på en 400 meter lång bana. För Piffens damer blev det en dubbelseger då Piffens första lag Wilma Westerlund och Jonna Rask tog hem guldet före Piffens andra lag Anna Rask och Malin Johansson. I herrklassen blev det silver till Robin Fröberg och Jan-Eric Passell. En till dubbelseger i parstafetterna kom till Pargas i D14 då Jenna Ylönen och Andréa Nyberg segrade före silvermedaljörerna Emilia Johansson och Ronja Westerlund. Guld knep också Piffen i H14 genom Linus Korin och Vincent Ducander och i H/D10 genom Emilia Andersson och Jonathan Virta.
För mera resultat se här.
Malin Johansson 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter